Ajankohtaista

Ajankohtaista
5.12.2015

Syysyhtiökokous valitsi taloyhtiön hallitukseen vuodelle 2016 Lennart Ahlbladin, Rami Leinon, Jari Salosen ja Tor-Erik Schoultzin. Varajäseneksi valittiin Tero Laurén. Toinen varajäsen valitaan kevätyhtiökokouksessa.


11.10.2015

Helsingin sanomat kirjoittaa tänään 11.10. taloyhtiöiden hallitustyöskentelystä ja viestinnästä. Kiinteistöliiton tekemän selvityksen mukaan taloyhtiön hallituksen yleisin kokouspalkkio on 40–69 euroa. Puolet kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä maksaa puheenjohtajalle hieman korkeampaa palkkiota kuin rivijäsenelle. Lähes puolet taloyhtiöiden hallituksista koostuu vain kolmesta jäsenestä ja suurin osa heistä tulee valituksi yksimielisesti ilman äänestyksiä. Suurin osa taloyhtiöiden hallituksessa toimivista on miehiä.

Palkitussa rivitaloyhtiössä taas viestitään facebookilla ja kerrotaan hallituksen päätöksistä avoimesti. Lue lisää hyvästä taloyhtiöviestinnästä täältä.


9.10.2015

Taloyhtiö.net kirjoittaa asumiskustannusten kehityksestä. Tilastokeskuksen mukaan omistusasujien asumiskustannukset pysyivät kutakuinkin ennallaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä. Asuntojen ostaminen sen sijaan kallistui. Lisätietoa täältä.


5.10.2015

Nyt vietetään energiansäästöviikkoa 5.-11.10. Täällä tietoa siitä, miten taloyhtiöissä energiaa kuluu ja miten kulutusta voisi vähentää.


14.8.2015

Kiinteistölehti kirjoittaa ajankohtaisesti siitä, miten valitaan hyvä vuokralainen.


30.4.2015

29.4. pidetyn kevätyhtiökokouksen pöytäkirja luettavissa täällä.


21.4.2015

Pölyn määrä on taas suurimmillaan kaduilla ja ilmassa. Kadunpuoleisten ikkunoiden ilmanvaihtoaukkojen suodattimet olisi hyvä puhdistaa tai vaihtaa juuri nyt. Tukkeutuneet suodattimet eivät päästä korvausilmaa läpi, ja tällöin asunnon ilmanvaihto heikkenee. Katso ohje suodattimien huoltoon täältä (s.10) Jos haluat vaihtaa suodattimen, uusia voi ostaa rakennustarvikeliikkeistä (esim. K-rauta).
Jos et itse pysty tai osaa suodatinta puhdistaa, voit pyytää apua talonmieheltä. On hyvä muistaa, että korvausilmaventtiilejä ei saa talvellakaan tukkia eikä kokonaan sulkea, sillä tuolloin asunnon ilmanvaihto ei toimi siten kuin sen on suunniteltu toimivan.


20.3.2015

Täällä mielenkiintoista ja ajankohtaista asiaa siitä, mistä kerrostaloyhtiön kulut koostuvat ja mihin yhtiön tilinpäätöksessä tulisi kiinnittää huomiota.


12.3.2015

Arvoisat asukkaat ja vuokralaiset,

Montanan jätepisteessä on otettu käyttöön paristoroskis. Punainen säiliö sijaitsee heti ovesta vasemmalla. Kaikenlaiset paristot ja pienoisakut voi nyt hävittää siis oman jätepisteen kautta. Täällä ohjeita paristojen ja akkujen turvalliseen kierrättämiseen:
http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Sahko-ja-hissit/Kierrata-paristot-ja-akut-turvallisesti/

Olkaa kuitenkin ystävälliset ja huomatkaa, että edelleenkään ongelmajätteen, huonekalujen tai sähkölaitteiden jättäminen taloyhtiön jätepisteeseen ei ole sallittua. Eli esim. loistevaloputket EIVÄT kuulu taloyhtiön jätehuollon piiriin.

Loisteputkia, energiansäästölamppuja ja ledejä ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana. Elohopeaa sisältävät loisteputket ja energiansäästölamput tulee toimittaa ongelmajätteen keräykseen tai
sähkö– ja elektroniikkaromun (SER) keräyspisteisiin. Ledeistä kerätään elektroniikkaa talteen, joten ne kuuluvat myös SER-keräyksen piiriin.

Täällä erittäin hyvät oppaat lajittelusta ja siitä, mikä jäte kuuluu mihinkin astiaan tai keräyspisteeseen:

https://www.tsj.fi/fi/lajittelu/jatteiden-abc/

http://www.tsj.fi/fi/lajittelu/


2.2.2015

Täällä tietoa siitä, mikä isännöissä maksaa.


2.2.2015

Kiinteistölehti kirjoittaa ajankohtaisesta asiasta: liukkauden torjunnasta ja tapaturmien ennaltaehkäisystä. Vaarojen ja riskien tunnistaminen vähentää onnettomuuksia.


17.1.2015

Montanan piha-alueilla alkaa 1.2.2015  24H pysäköinninvalvonta, jota suorittaa Pysäköintiturva. Väärinpysäköinnistä voi ilmoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa numeroon 050-322 9882. Valvontaa koskevat tiedustelut Pysäköintiturvan asiakaspalvelu 010 3252160.